Franky's Place

Alles en meer over wonen

Welke vorm van bestrating is het beste?

Klinkers

Als je een grote tuin hebt is de kans groot dat je wel eens het nagedacht over het aanleggen van een tuinpad. Immers is het geen pretje om door de modder te moeten als je de deur uit wil of als je iets uit de schuur nodig hebt. Daarnaast is een tuinpad ook gewoon mooi en geeft het veel sfeer. Maar er zijn zoveel opties, hoe kom je erachter wat het beste is? Als is het altijd een kwestie van persoonlijke voorkeur en smaak kunnen we je wel op weg helpen door een paar voordelen van verschillende materialen te bespreken. Wil jij erachter komen welke vorm van bestrating het beste is voor jou? Lees dan verder. Als de keuze eenmaal is gemaakt kan je altijd terecht op bij De Bestratingsmarkt voor de mooiste sierbestrating.

Klinkers

De meest klassieke vorm van bestrating zijn klinkers. Met deze stenen kan je eigenlijk alles. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in alle kleuren van zwart tot grijs tot bruin. Verder kan je ze leggen zoals je zelf wil. Deze manieren worden legverband genoemd. Je kan de leggen in bijvoorbeeld blokverband, halfsteensverband, elleboogverband en visgraatverband.

Tegels

Als je een tuinpad wil dat mooi opgaat in het gazon kan je kiezen voor tegels. Die kan je zo leggen dat je een pad maakt met begroeiing ertussen. Ook kan je tegels combineren met bijvoorbeeld grind of een wildverband maken en de tegels combineren met klinkers. Als je er echt veel werk van wil maken kan je zelfs een mozaïek maken met tegels.