Franky's Place

Alles en meer over wonen

Wat zijn de voordelen van rolgordijnen op maat?

Het kiezen van de juiste rolgordijnen voor je huis kan een groot verschil maken op het gebied van stijl en functionaliteit. Het belangrijkste voordeel is de eenvoudige lichtregulatie. Dit draagt bij aan de sfeer in huis, maar komt bijvoorbeeld ook van pas bij verblindend zonlicht. Rolgordijnen op maat zijn relatief voordelig in de aanschaf en dankzij de vele variatiemogelijkheden zijn ze een decoratieve raambekleding voor diverse ruimtes en raamoppervlakken.

5 voordelen van rolgordijnen op maat

Decoratieve aanvulling op je interieur

In tegenstelling tot gangbare gordijnen die ramen naar de achtergrond laten verdwijnen, hebben rolgordijnen op maat juist de eigenschap dat ze een raam accentueren en het tot onderdeel maakt van de kamer. Overigens kun je de vensterbank onder een rolgordijn probleemloos vrijhouden voor decoratieve attributen.

Temperatuurbeheersing

Een extra voordeel van rolgordijnen is de warmte werende functie. Dit is vooral belangrijk bij hoge temperaturen en ruimtes die overdag volop zon binnenlaten. Wanneer je rolgordijnen uitrolt, helpen ze bij de regulatie van de temperatuur binnenshuis door verkoeling te brengen in de zomer en warmte vast te houden in de winter.

Multifunctioneel

Een rolgordijn op maat is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en mate van lichtdoorschijning. Je kunt dus beslissen of je het rolgordijn wilt gebruiken als gordijn dat voldoende privacy biedt, maar toch daglicht binnenlaat, of dat het de kamer moet verduisteren.

Veel privacy

Rolgordijnen bieden een hoge mate van privacy. Bij volledige raambedekking onthoudt je voorbijgangers de mogelijkheid tot binnengluren. Dit is essentieel in stedelijke gebieden of in huizen met ramen die uitkijken op openbare ruimtes. Je kunt bovendien de hoeveelheid inkijk naar eigen wens bepalen, niet alleen dankzij de verticale rolfunctie, maar ook door de keuze uit semitransparante stoffen.

Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Het is heel eenvoudig om rolgordijnen in goede staat te houden. Meestal hoef je ze alleen maar schoon te maken met een vochtige doek of een stofzuiger. Rolgordijnen zijn daarom een onderhoudsvriendelijke keuze.

Rolgordijnen op maat: kies uit veelzijdige kleuren en designs

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een breed scala van kleuren, texturen en designs. Of je nu een moderne, minimalistische uitstraling wilt of de voorkeur geeft aan een traditionele look, er is een optie voor iedereen. Wil je graag dat een gordijn deel uitmaakt van het gewenste interieurontwerp, dan is een rolgordijn op maat een prima keus.