Franky's Place

Alles en meer over wonen

Welk bed past het beste bij mij?

Beddenwinkel Hengelo

Het vinden van een goed bed kan soms best een uitdaging zijn. Het gaat er eigenlijk om welk matras het meest geschikt is voor jou. Dat is hetgeen waar je op ligt, dus ook je slaap beïnvloedt. Je wilt er dus eentje vinden die goed bij jou past voor een comfortabele nachtrust. Ik snap dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien, door alle verschillende opties. Daarom ben ik hier om je te helpen. Het is namelijk makkelijker dan je denkt. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Heb je eindelijk een keuze gemaakt? Het bed vind je in Beddenwinkel Almelo.

Matras op basis van je lichaam

Het beste matras is voor iedereen natuurlijk anders. Dit hangt van een aantal dingen af. Namelijk je lengte en je gewicht. Een gemiddeld matras is 200 cm lang. Je zou denken dat dit matras bij iedereen toepasselijk is. Dat is echter niet zo. Het matras dient 20 cm langer te zijn dan je lengte. Dus ben je langer dan 2 meter? Dan moet je dus een matras van 220 cm. Verder is de dikte van het matras afhankelijk van je gewicht. Onder de 60 kilo zit je goed met een zacht matras, maar daarboven heb je een hard matras nodig. Dan zul je dus wat comfortabeler kunnen liggen.

Het beste voor je gezondheid

Niet alleen je matras, maar ook je kussen is een erg belangrijke zaak bij een goede nachtrust. Je hebt harde, maar ook zachte kussens. Kleinere en grotere kussens. Maar je hebt ook kussens met een specifiek doel. Ben je bijvoorbeeld een slaper die best wel kan snurken? Dan heb je hier ook kussens voor. Die hebben vaak een ondersteuning bij het nekgedeelte, zodat je goed kunt blijven ademen in je slaap en het snurken dus vermindert. Je hebt ook kussens die hoofdpijn, nekpijn en schouderpijn kunnen voorkomen. Voor alle soorten kussens kun je terecht bij Beddenzaak Hengelo. Ze hebben daar van alles!