Franky's Place

Alles en meer over wonen

Wat wordt er verstaan onder seniorenwoning?

jaren-30-woning-nieuwbouw

Een seniorenwoning betreft vaak een klein huis die is aangepast aan de doelgroep van mensen ouder dan zestig jaar. Seniorenwoningen zijn vaak aangepast met bepaalde voorzieningen, denk hierbij aan de badkamer en slaapkamer op de begane grond. De extra voorzieningen aan de woning moeten ervoor zorgen dat ouderen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en daarmee minder afhankelijk zijn van hulp. In die zin heeft een seniorenwoning overeenkomsten met een levensloopbestendige woning. Dat laatstgenoemde heeft niet alleen betrekking tot ouderen, maar ook tot mensen met een beperking. Seniorenwoning richtten zich dan ook meestal specifiek op ouderen.

De bouw van een seniorenwoning

Het seniorenwoning bouwen wordt gekenmerkt door een functionele indeling. De meest belangrijke kamers bevinden zich op de begane grond en dat betekent dat u geen trap hoeft te lopen om bij de badkamer, toilet of slaapkamer te komen. Het is net als andere type woningen, mogelijk om een seniorenwoning op maat te laten maken. Daarbij ontstaat de mogelijkheid om uw wensen aan te geven, zodat de vakmensen een persoonlijk huis kunnen realiseren. De mogelijkheid om nu zelf te laten weten wat uw woonbehoeften zijn, wordt er meer zekerheid gecreëerd dat u in de moderne woning ook meer woongenot ervaart.

Waarom een seniorenwoning laten bouwen?

In tegenstelling van wat de naam doet vermoeden, hoeft u als bewoner nog niet binnen de senioren doelgroep te vallen. Een seniorenwoning kan prima bewoond worden door mensen die behoefte hebben aan toekomstbestendig wonen en ook van plan zijn om daar voor jaren te blijven wonen. Voor mensen die hun huis willen laten bouwen, is het logisch dat ze daar jaren plezier aan zullen beleven, ook als ze ouder worden en wellicht behoefte krijgen aan extra hulpmiddelen. Een seniorenwoning bouwen is hier op voorbereid en bespaart ook nog eens kosten voor de toekomst. Bestaande huizen zonder extra voorzieningen leiden tot extra kosten als u besluit dingen aan te passen.