Franky's Place

Alles en meer over wonen

Wanneer besluit je om een hoogwerker te gaan kopen voor je bedrijf

Op het moment dat je overweegt om een hoogwerker te kopen dan wil je natuurlijk wel weten waar je een hoogwerker te koop kan vinden. Er zijn gelukkig tegenwoordig vele mogelijkheden om een nieuwe of tweedehands hoogwerker te koop te vinden. Je kan om te beginnen eens rondkijken op het internet en je zal zien dat er vele vergelijkingssites zijn waar je onder andere tweedehands hoogwerkers kan vinden. Je voegt hiervoor dan gewoon in wat je het belangrijkste vindt, oftewel je eisen en je budget. Daarna komen er gelijk opties uitrollen als zoekresultaat waar je eens doorheen kan kijken. Afhankelijk van je wensen kan je bekijken welk type hoogwerker je nodig hebt voor de werkzaamheden. Hoogwerkers zijn tegenwoordig meer gewild, sinds het verboden is om werkzaamheden op hoge plaatsen te doen met ladders.

Wat voor soort hoogwerkers bestaan er

Om te beginnen zal je moeten kijken op wat voor soort ondergrond je de hoogwerker zal gaan gebruiken. Een hoogwerker op wielen zal bijvoorbeeld beter geschikt zijn voor werkzaamheden op verharde wegen en binnen. Een hoogwerker op rupsbanden kan je beter inzetten op ruwer terrein. Er zijn vele verschillende soorten hoogwerkers die je kan kopen, maar allemaal beschikken ze over een hydraulische telescooparm die je gemakkelijk kan in en uitschuiven tot de hoogte waarop je dienst werken. Doordat je hem ook weer kan inschuiven neemt hij weinig ruimte in en kan je toch perfect hoge plekken ermee bereiken. De verschillende soorten hoogwerkers die bestaan met een hefmechanisme zijn een spinhoogwerker, knikarmhoogwerker, telescoophoogwerker en schaarhoogwerker. Als je kiest voor een hoogwerker met een mobiel platform dan kan je kiezen uit een rupshoogwerker, een autohoogwerker of een vrachtwagenhoogwerker.

Waar worden hoogwerkers vooral gebruikt

Over het algemeen worden hoogwerkers met name ingezet in de industrie, bouw en door de brandweer. De brandweer noemt het een autoladder of hoogwerker. Elke hoogwerker is een machine die is toegelaten om te werken op een veilige hoogte, vandaar de vele verschillende varianten die er bestaan. De hydraulische arm van de hoogwerker kan op een of meerdere plaatsen scharnieren en aan het einde kan een bak of platform worden bevestigd voor de te verrichten werkzaamheden. De meeste hoogwerkers worden aangedreven door een diesel, elektro motor of een accu. Tevens vind je hoogwerkers die werken op elektriciteit of gas of een combinatie van bijvoorbeeld een accu en diesel.