Franky's Place

Alles en meer over wonen

Waarom de bladblazer onmisbaar is in elke tuin

bladblazer

Niets is irritanter dan een prachtige tuin vol zien liggen met verdwaalde bladeren, verpakkingen van producten of andere troep. Daar is de bladblazer voor. In een handomdraai gooi je al die losse dingen op een hoop en ruim je het op. Elke tuin is pas af met een goede bladblazer.

bladblazer

Soorten en maten

Het lastige van bladblazers is dat er ongekend veel keuze is. Bladblazers zijn er in alle soorten en maten. Met een aantal tips kun jij de beste bladblazer voor jouw tuin kiezen. Niets vervelender dan een product kiezen en tot de conclusie komen dat je er maar weinig aan hebt. 

Elektrische bladblazer

De meest eenvoudige en meestal goedkoopste bladblazer is een bladblazer die elektrisch werkt. Dit is ideaal als je de blazer slechts enkele keren per jaar gebruikt of een kleine tuin hebt. Een elektrische bladblazer maakt niet zoveel lawaai en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Je hebt wel altijd een stopcontact nodig én een verlengsnoer.

bladblazer

Bladblazer op accu

Wanneer je een bladblazer op accu hebt weet je het grootste voordeel al: deze bladblazer is enorm flexibel in gebruik. Je neemt hem moeiteloos mee door je tuin en hoeft nooit na te denken of er wel een stopcontact in de buurt is. Een nadeel is vaak de beperkte accuduur. Bladblazers op accu kun je meestal zo’n 15 minuten achter elkaar gebruiken. Ook zijn deze bladblazers vaak minder krachtig dan een bladblazer die op elektra werkt.