Franky's Place

Alles en meer over wonen

Waar moet je rekening mee houden als je meubels koopt?

Woonkamer

Als je net een nieuw huis hebt gekocht, dan is het belangrijk dat je hem volledig inricht naar jouw smaak. Daarbij kan je denken aan de vloer, de wanden, maar ook zeker aan de meubels. Zonder de meubels van Bastiaansen Wonen lijkt de woonkamer één grote en kale ruimte. Wanneer je meubels gaat kopen, dan is het belangrijk dat je op een aantal zaken let. Wil je weten welke dat zijn? Lees dan deze blog!

Budget

Door de hoge energierekening en de sterk gestegen inflatie hebben mensen minder te besteden. Daardoor kan het best lastig zijn om veel goede meubels te halen. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren een budget instelt. Zo weet je zeker dat je niet te dure aankopen gaat doen. Probeer voor elke kamer een budget vast te stellen. Wanneer je meubels zelf in elkaar moet zetten, ben je over het algemeen minder geld kwijt dan kant-en-klare meubels.

Geen onnodige meubels

Ga bij ieder meubelstuk na of je het daadwerkelijk nodig hebt. Je kan een hele mooie salontafel gezien hebben, maar als je daar inmiddels al drie exemplaren van hebt, dan is het zonde van het geld. Probeer daarom de verleiding te weerstaan en zo min mogelijk onnodige meubels te kopen. Dit kan je ook helpen om geld te besparen op het budget. Bepaal de meubels op basis van functionaliteit in plaats van decoratie. 

Wanneer je dus meubels gaat kopen, dan is het belangrijk dat je rekening houdt met het budget en het praktisch nut. Zonder deze twee elementen ga je waarschijnlijk met de verkeerde meubels thuis komen.