Franky's Place

Alles en meer over wonen

Waar moet je op letten bij het kopen van een PVC vloer? 

Het kiezen van een geschikte vloer kan nogal een klus zijn. De vloerenmarkt bestaat namelijk uit een oneindig aantal aanbieders, je hebt veel verschillende soorten vloeren in de markt en ook op het gebied van merken zie je soms het overzicht niet meer. Niet alle soorten PVC zijn hetzelfde en het is dus belangrijk dat je weet waar je op moet letten als je een PVC vloer wilt aanschaffen voor in je woning. Hieronder vind je een overzicht waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een PVC vloer. 

Kwaliteit

In de markt van de PVC vloeren heeft niet alles de beste kwaliteit. Het is onder andere afhankelijk van het merk van de vloer. Een Ambiant PVC vloer of een vloer van het merk Parador of Coretec is altijd van goede kwaliteit, maar hoe weet je of je geen kat in de zak koopt bij andere merken? Let dan in ieder geval op de prijs. Als de prijs heel laag is, kun je er bijna zeker van zijn dat de kwaliteit dat ook zal zijn. 

Toplaag

Een ander aspect waar je op moet letten bij het kopen van een PVC vloer is de dikte van de toplaag. De dikte van de toplaag is een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten, want hoe dikker deze laag is, hoe hoger de kwaliteit is. De dikte varieert tussen de 0,3 en de 0,7 millimeter. Afhankelijk van waar de vloer komt te liggen kun je bepalen hoe dik de toplaag moet zijn. 

Samenstelling

Ook de samenstelling van de vloer is belangrijk. Is de vloer van thermoplast gemaakt? Dan kun je ervan uitgaan dat de vloer van lage kwaliteit is. Wij raden vast PVC aan voor jouw vloer.