Franky's Place

Alles en meer over wonen

Voor de echte verzamelaars en liefhebbers

Een staande klok antiek is voor de echte verzamelaars en liefhebbers. Dit heeft meerdere redenen. Antieke klokken komen in allerlei soorten en maten, uit een breed scala aan jaren en kent een groot aantal unieke klokkenbouwers. Wanneer u al jaren bezig bent met verzamelen van klokken weet u waar u op moet letten. Wellicht heeft u door de jaren heen zelfs al een favoriete klokkenbouwer. Dat kan, want elke bouwer heeft een volledig eigen stijl en deze stijl kan erg uitgesproken zijn. Als u zich net begint te verdiepen in het verzamelen van antieke klokken kaan de wereld erg overweldigend zijn, daarom nemen we u graag mee op een basisrondje langs alle mogelijkheden.

Het verzamelen kan een dure bezigheid zijn, maar tegelijkertijd ook een goede investering

Wanneer u zich verdiept in de wereld van een staande klok antiek, zult u zien dat deze soms nogal aan de prijs kunnen zijn. Waar u een klok voor bijvoorbeeld €1.000 kunt aankopen, is het ook goed mogelijk dat u een uniek stuk tegenkomt. Deze stukken kunnen zo meer dan €20.000 per stuk zijn. Dat is wellicht een stevige prijs als u net begint aan uw verzameling. Het laat wel goed zien hoe uitgebreid en breed de wereld van deze klokken zijn.

Ook in Nederland zijn veel antieke klokken gemaakt

In u zoektocht zult u verschillende namen tegenkomen. Een veelvoorkomende achternaam is Bramer. Zowel Paulus als Pieter Bramer hebben prachtige stukken gemaakt. Waar Paulus Bramer veelal rijke versierde klokken heeft gemaakt, te herkennen aan de engeltjes op de bovenkant van de kast, zijn de klokken van Pieter somberder. Echter zijn de details te vinden in de plaat en het prachtige hout waar deze klokken uit vervaardigd zijn.

In antiek- en specialisatiewinkels waar deze klokken te vinden kunt u gerust een van de verkopers vragen naar de klokken. Zij zullen u met veel enthousiasme vertellen over de stukken.