Franky's Place

Alles en meer over wonen

Tuinsets kopen? Midden in de winter?

Dat klinkt niet heel logisch hé, maar dat is het dus wel. Dit is hét moment om je tuintafel naar de schuur of naar de garage te zeulen voor de winter. En het is ook, zeer waarschijnlijk, het enige moment dat je deze optilt. Dit is dus de eerste mogelijkheid om goed te zien hoe wankel en misschien zelfs kapot deze tuintafel is geworden. Want ja, je had 'm vorig jaar ook binnen willen zetten, maar dat kwam er even niet van. En dus zit je nu met een kapotte tuintafel. Die moet vervangen worden en dat kun je dan maar beter nu doen, voor je het vergeet en je volgend jaar zonder zit (want deze breng je niet naar de schuur, maar direct naar de stort).

Snuffelen tussen de verschillende tuinsets

Tuinsets zijn er in alle soorten en maten. En als die tuintafel dan toch naar de stort moet, dan kun je maar beter op zoek naar een compleet nieuwe tuinset. Maar waar kies je voor? Ga je voor een loungeset? Een set met hoge stoelen en een rechthoekige tafel? Een combinatie van beiden? Er zijn tuinsets voor iedere tuin en voor iedere gezinssamenstelling. Het is een kwestie van bepalen wat jij wilt en natuurlijk waar jij ruimte voor hebt. Ook je budget is van belang. Online zie je veel verschillende tuinsets. Je moet er dus echt even voor gaan zitten.

Maak de set compleet

Heb je een keuze kunnen maken uit de verschillende tuinsets en heb je nog iets van budget over? Pak het dan slim aan en bestel er direct een mooie parasol en parasolvoet bij. Ook tuinkussens bestel je direct. En wat denk je van een mooie opberghoes voor de kussens en een aparte opberghoes voor de complete tuinset is geen overbodige luxe. Dan hoef je de set nooit meer naar binnen en weer naar buiten te slepen.

Een bezoekje aan de winkel gaat even niet

De geldende coronamaatregelen zorgen er nu voor dat een gezellig bezoekje aan een winkel om tuinmeubelen uit te zoeken even niet gaat. Maar gelukkig kun je ook online prima op zoek naar de perfecte tuinsets. Daar hoef je de deur niet voor uit. Oké, je kunt niet even proefzitten, maar ga vooral uit van de standaard hoogte. Als de hoogte afwijkt in de hoogte of in de laagte, dan staan de maten erbij. Zo ben jij alvast helemaal voorbereid op de aankomende lente en zomer.