Franky's Place

Alles en meer over wonen

Tips voor het verkopen van je huis

Wil je eindelijk de stap zetten om je huis te verkopen en wil je liever geen makelaar inhuren? Lees dan gauw verder wat voor stappen je kunt ondernemen om het zelf te doen.

Huis verkopen

Het is vanzelfsprekend dat je de hulp inschakelt van een makelaar wanneer je op het punt staat om een huis te verkopen. Ten eerste omdat zij hier kennis van hebben en omdat zij alles voor je kunnen regelen, zonder dat jij er teveel zorgen over hoeft te maken. Helaas is er veel vraag naar makelaars waardoor het proces niet altijd even soepel loopt en er enorme wachttijden bij komen kijken. Daar is er natuurlijk ook een oplossing voor: zelf je huis verkopen.

Eén van de voordelen hiervan is dat je de vrijheid hebt om zelf de bezichtigingen in te plannen met de potentiële kopers van je huis wanneer het uitkomt. Dit kan zomaar in het weekend zijn of doordeweeks in de avonduren – een voordeel, omdat het natuurlijk niet altijd kan met een makelaar die alleen binnen kantooruren werkzaam zijn. Bovendien kun je de klanten zelf een rondleiding geven in je eigen huis, wat natuurlijk ook persoonlijker is en ook is het leuk omdat je er zelf tot in de details over kunt vertellen. Ook kun je de vragen beantwoorden van de kopers over bijvoorbeeld de omgeving, de sfeer en je eigen ervaringen.

Een ander voordeel hiervan is dat je dan vanzelfsprekend kosten bespaart voor het inhuren van een makelaar, die al gauw tot de duizenden euro’s kan oplopen. Dit geld kun je veel beter gebruiken voor het verhuizen of voor je nieuwe huis!

Professionele hulp

Ben je toch aan het twijfelen of je het proces wel in je eentje kunt afronden, omdat je niet voldoende kennis denkt te hebben over de procedures? Dan kun je nog altijd een makelaarsbureau inschakelen, zoals de Huizenbank. Zij kunnen je namelijk adviseren over financiële zaken en ook eventueel met onderhandelen. Het is aan jou waar je hulp bij wilt en aan de hand daarvan kun je ook een pakket samenstellen met de diensten die je wilt dat ze je verlenen! Zo heb je toch enige controle over de verkoop van je huis.