Franky's Place

Alles en meer over wonen

Tips om een lekkage in je kelder te voorkomen

Een lekkage in de kelder kan voor veel problemen zorgen. Het kan niet alleen de financiering van je huis aantasten, maar ook schimmels en onhygiënische situaties veroorzaken. Bovendien kan het repareren van een kelderlek een kostbare klus zijn. Daarom is het beter om lekkage in de kelder te voorkomen. In samenwerking met Kelderwaterdicht geven wij wat praktische tips om lekkage in de kelder te voorkomen en te verminderen.

Maak de goten en afvoeren regelmatig schoon

Een van de gemakkelijkste manieren om lekkage in de kelder te voorkomen, is door de goten en afvoeren schoon te maken. De goten en afvoeren zijn bedoeld om regenwater en vuil af te voeren, maar als ze verstopt raken, kan het regenwater zich ophopen en beginnen te lekken in de kelder. Maak daarom de goten en afvoeren regelmatig schoon en verwijder bladeren, takken en ander vuil dat zich ophoopt.

Controleer de fundering van je huis

Als de fundering van je huis niet stevig is, kan dit leiden tot scheuren of barsten in de muur, wat op zijn beurt kan leiden tot lekkage in de kelder. Het is dus belangrijk om de fundering van je huis regelmatig te controleren en beschadigingen zo snel mogelijk te herstellen. Vooral bij oudere huizen moet je extra aandacht besteden aan de fundering, omdat deze na verloop van tijd beschadigd kan raken.

Zorg voor een goede ventilatie in de kelder

Een kelder die slecht geventileerd is, kan vochtig en muf worden. Dit kan leiden tot de groei van schimmels en andere ongedierte, wat weer kan leiden tot lekkage. Zorg daarom voor een goede ventilatie in de kelder. Dit kun je doen door het plaatsen van ventilatieroosters of door de deur open te houden zodat vochtige lucht kan ontsnappen.

Gebruik waterafstotende middelen

Als je de kelder hebt schoongemaakt en de ventilatie hebt verbeterd, kun je overwegen om waterafstotende middelen te gebruiken. Dit zijn speciale producten die je op de muur aanbrengt en die ervoor zorgen dat het water niet kan doordringen. Er zijn veel verschillende waterafstotende middelen verkrijgbaar, dus kies een product dat geschikt is voor jouw type kelder.
Zoals we altijd zeggen: voorkomen is beter dan genezen. Heb je toch een lekkage thuis? Neem dan een kijkje op https://kelderwaterdicht.nl voor hulp.