Franky's Place

Alles en meer over wonen

Rioolreiniging laten uitvoeren om vervelende problemen te voorkomen

rioolreiniging

Het is verstandig om eens in de zoveel tijd rioolreiniging te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Dit kan onder andere erge verstoppingen voorkomen. Achteraf gezien had ik gewild dat wij dat ook hadden laten doen. Helaas was het voor ons al te laat. Onze hele riolering zat verstopt waardoor er soms water door de gootsteen naar boven kwam. Wij moesten daarom echt het hele systeem grondig laten schoonmaken. Gelukkig hebben wij een heel fijn bedrijf gevonden die dat voor ons heeft gedaan. De personeelsleden gingen echt heel erg snel en effectief te werk. Jij kon echt zien dat het stuk voor stuk vakmannen waren die dit al vaker hadden gedaan.

Riolering

Rioolreiniging kan op verschillende manieren

Een van de vriendelijke medewerkers die de rioolreiniging uitvoerde legde ons er meer over uit. In de meeste situaties kunnen zij gewoon een trekveer gebruiken om alles schoon te maken. De buizen worden op deze manier snel schoongemaakt en het is een makkelijk klusje. Maar in sommige gevallen is een trekveer niet genoeg en dan hanteren zij een andere methode. Die methode heet frezen. Daarmee kunnen zij echt vuil zoals kalkaanslag mee verwijderen. Deze manier is wat lastiger, maar gelukkig in de meeste gevallen niet nodig.

Riolering

Een interessant proces

Mijn zoon vond de rioolreiniging een heel erg interessant proces. Het was dus erg leuk dat de medewerker hem er meer over wilde uitleggen. De medewerker vertelde ook dat zij soms een hele riolering moesten renoveren, dat gebeurt natuurlijk alleen in de ergste situaties. Soms moeten zij dan zelfs graven om bij alle vervallen buizen te komen. Ik ben heel erg blij dat het bij mij alleen schoongemaakt hoeft te worden. Om te voorkomen dat zij de techniek frezen moeten gebruiken, is het aan te raden om het eens in de zoveel tijd te laten reinigen met de trekveer.