Franky's Place

Alles en meer over wonen

Richmond Interiors – de weelde van vloeibaar metaal op salontafels

Toegegeven, bij Richmond Interiors weten ze uitstraling en luxe in een nieuw aura te zetten. Dit merk wil graag pionieren en kan dan ook met haar producten innovatief en origineel voor de dag komen. En om de spullen van Richmond thuis neer te zetten, hoef je ook nog niet eens teveel uit te geven. Directeur Tiggeler weet dat redelijke prijzen een succes kunnen zijn voor de introductie van meubilair. Hij was dan ook de man die prachtige Tsjechische kasten naar Nederland bracht en voorop stond in de teaktrend van weleer. Richmond heeft zo haar naam verbonden aan trends. Waarvan liquid metal coating een wel hele chique is.

Richmond Interiors loopt voorop met trends

Een kersverse meubeltrend heeft te maken met coaten en wel met het coaten van vloeibare metalen. Voor 2023 is deze trend al helemaal hot aan het worden. Bij Richmond Interiors past deze trend naadloos, gezien de chic, de kostbaarheid, de luxe en het weldadige dat het merk uitstraalt. De koffietafels, salontafels en side tables uit deze trend verdienen dan ook aandacht. Binnen deze trend zijn de tafels verrijkt met een metalen coating die werkelijk spraakmakend is. De structuur van de tafelbladen is oogstrelend mooi.

De techniek van liquid metal coating

Al in januari sloeg de nieuwe trend in Parijs meteen aan. Tijdens Maison & Object maakte het publiek kennis met bijzettafels als ware kunstwerkjes. Zo mogen ze eigenlijk ook wel genoemd worden want de tafeltjes zijn door de handgemaakte structuurcoating stuk voor stuk unica. Hoe komen ze tot stand? Gestart wordt met houten tafelbladen, gemonteerd op een metalen frame of op poten. De tafelbladen krijgen eerst een vloeibare metaalcoating die daarna langzaam opdroogt. Nadat de laag droog is, wordt hij voorzien van een brandbare stof. Daar gaat vervolgens de brand in zodat de metaal-laag daar net onder een textuurvorm krijgt. Wederom vindt er een droogproces plaats. Nadat het metaal weer goed gehard is, gaat de schuurmachine eroverheen. Zo krijgen de tafelbladen een net wat fijner aanzien zonder dat ze aan robuustheid en excentriciteit verliezen.

Richmond Interiors en haar bijzettafeltjes-lijn

Liquid metal tafels kenmerken zich vooral door:

• Subtiliteit

• Excentriciteit

• Robuustheid

• Luxe en rijk aanzien

Zowel de salon- als de bijzettafels gaan heel goed samen met woonstijlen waarbij goud en zilver worden gehanteerd. Denk bijvoorbeeld aan historische woonstijlen zoals een klassiek interieur. Ook bij de bohémian stijl of de eclectische stijl doen ze het goed. Heb je al meubilair van Richmond Interiors, dan passen ze daar naadloos bij. 

Eyecatchers voor hal, slaapkamer of woonruimte

Het fijne van liquid metal coating is dat je er niet veel tijd mee kwijt bent tijdens het schoonmaken. Schoonmaakmiddelen hoef je sowieso niet te gebruiken. Een enkele lichtvochtige doek is voldoende om de tafelbladen eventjes af te nemen. Er is niet een enkel standaardmodel bij de liquid metal coating tafeltjes. Je kunt echt kiezen bij Richmond Interiors. Een van de uitspringende modellen is de wandtafel Dover met een ietwat gerekte vorm in minimalistische stijl. Prachtig voor in een ademende hal. Ook de vierkante salontafels met liquid metal zijn gewild. De Ely set, bijvoorbeeld. Is die met vier tafeltjes wat te druk, dan is de set van Derby (twee tafeltjes) een goed alternatief.