Franky's Place

Alles en meer over wonen

Resin art geniet nog steeds niet de bekendheid die het wel verdient

Resin art? Er is nog een behoorlijke groep mensen die geen flauw idee heeft wat dit is en wat je met resin art bedoeld. Welnu, resin art kun je wel zien als een kunsthars. Het bestaat uit epoxy giethars. Mensen die resin art wel al kennen, kennen het met name als een product dat gebruikt wordt om kunstwerken mee te maken. De toepassingsmogelijkheden zijn echter breder ondertussen.

Bekend van de schilderijen met surfplanken en oceanen

Kun je resin art vanuit de kust, dan is dat vast vanwege de bekende kunstwerken met een oceaan in de hoofdrol. Het zijn kunstwerken in verschillende laagjes die diepte creëren en die daardoor altijd borg staat voor bijzondere kunstwerken. Voordeel is dat resin art in deze en ook in andere hoedanigheden in allerlei kleuren te maken is. Resin art in de kunst is vaak blauw, oceaanblauw vooral.

Resin art wordt ook toegepast bij het opknappen van woningen, zeker als er ook epoxy coating gebruikt wordt

Resin art heeft de vleugels echter uitgespreid en om die reden maken ook steeds meer mensen kennis met dit product.  Zo wordt het tegenwoordig ook toegepast bij het opknappen van woningen, en dan specifiek woningen waar ook een epoxy vloercoating wordt gebruikt, de garage bijvoorbeeld. Waar veel mensen resin art ook van kunnen kennen is van de bekende boomstamtafels, die volgegoten worden met gekleurde epoxy. En zo krijgt resin art voor meer en meer mensen een gezicht en wordt het een product met toenemende bekendheid. 

Resin art wordt tegenwoordig ook toegepast op vloeren en op boten

Resin art is vernoemd naar epoxy resin, een bekende polymeer.  Dat betekent ook meteen dat het dus een kunststof is. Resin art is eerst vloeibaar en nadat het uitgehard is, ontstaat er een vaste harde laag. Op die manier is het dus ook mogelijk om verschillende lagen te vormen. Wil je dunnere laagjes maken, dan dien je gebruik te maken van een epoxy hars. Geef je de voorkeur voor een meer heldere laag en een ook wat dikkere laag, dan is het beter om voor giethars te kiezen. Ondertussen zie je resin arts meer en meer en wordt het ook gebruikt voor vloeren, in de bouw en ook op boten. Resin art krijgt daardoor weliswaar meer bekendheid en meer mensen gaan de mogelijkheden ook ontdekken. Nog steeds echter, geniet het product niet die bekendheid die het eigenlijk wel verdient. Wat dat betreft is het wachten nog steeds op de grote doorbraak.