Franky's Place

Alles en meer over wonen

Onze eenvoudigste activiteiten om thuis met je baby te doen

We snappen het: het leven is druk en de zorg voor een jong kind tijdens COVID-19 kan bijzonder uitdagend zijn, omdat we allemaal thuis met de mogelijkheid van herfst en winter worden geconfronteerd. 

Volgens de National Association of Education for Young Children (NAYEC) gaan spelen en leren hand in hand, wat de sociale, fysieke en cognitieve ontwikkeling van uw baby ten goede komt. Elke dag spelen is belangrijk voor je baby, maar dat betekent niet dat het gestructureerd of stressvol moet zijn om een ​​blijvende impact te hebben. 

We hebben onze favoriete eenvoudige activiteiten verzameld om je te helpen minder te plannen en meer te spelen tijdens het eerste jaar van je baby. Elk van deze gemakkelijke activiteiten biedt rijke ontwikkelingsvoordelen met weinig tot geen voorbereiding. Alle overige producten die je nodig hebt om je kind goed te kleden of te vermaken vind je bij https://jutenjuul.nl/.

0-3 maanden

Huid op huid tijd is niet alleen voor pasgeborenen. Baby’s en ouders van alle leeftijden worden gekalmeerd door de rustgevende effecten en andere fysiologische voordelen. Probeer het in bad, tijdens een voeding of face-to-face tijdens buiktijd.

De American Academy of Pediatrics beveelt buiktijd aan voor voldragen baby’s die in hun eerste week beginnen.

4-8 maanden

Rondleiding door het huis

Als je je baby meeneemt op een rondleiding door het huis, worden ze blootgesteld aan rijke ervaringen met objecten en situaties uit het echte leven, waardoor taalsynapsen kunnen ontstaan. Het beste deel: geen voorbereiding en geen speelgoed vereist.

Schopspel

Door te schoppen bouw je de spieren op die je baby nodig heeft om te rollen. Het geeft ze ook een onmiddellijke reactie op hun bewegingen, waardoor een opwindende feedbacklus ontstaat. Probeer deze vier manieren om je baby te laten schoppen en meer te weten te komen over oorzaak en gevolg.

Sensorische buiktijd

Buiktijd is de beste plek voor uw baby om kracht op te bouwen voor kruipen en lopen, maar het interessant houden kan een uitdaging zijn. Probeer deze buiktijd-ideeën om de zintuigen van uw baby te prikkelen en ze opgewonden te houden om op hun buik te liggen. 

Plezier met sensorische tassen

Vul sensorische zakken met water, pompons, knopen, rietjes of iets anders dat je maar kunt bedenken. Sensorische zakjes geven je baby een manier om de kleine voorwerpen waar ze zo in geïnteresseerd zijn te onderzoeken zonder potentiële chokeables in hun mond te krijgen. Houd uw baby goed in de gaten tijdens het verkennen, vooral als ze de neiging hebben om de zak in de mond te nemen. Deze doe-het-zelf-activiteit vergt een beetje voorbereiding, maar je baby zal er dol op zijn. 

Kussen kruipen

Het vinden van nieuwe manieren om thuis energie te verbranden vereist enige creativiteit en bereidheid om te experimenteren. Voor kussen kruipen moet je baby zowel lichaam als hersenen gebruiken om naar de top van Pillow Mountain te klimmen en (hopelijk) een dutje te doen aan de andere kant.

9-12 maanden

Water en ijs

Met alleen water en ijs kun je temperaturen vergelijken, vaste stoffen en vloeistoffen verkennen en (natuurlijk) spatten. Het beste van alles is dat het in elke ontwikkelingsfase werkt.

Ballen en muffinvorm

Dingen uit een container halen en er weer in doen is zo leuk voor je baby, die de controle over zijn handen krijgt. Muffinvormpjes en een paar balletjes (of pom poms) zijn alles wat je nodig hebt voor deze wetenschappelijke verkenning van in en uit.

Montessori schatmanden

Schatmanden zijn niet voor niets een favoriet van Montessori. Ze zijn veelzijdig en kunnen worden gevuld met voorwerpen uit de natuur of je huis om de natuurlijke nieuwsgierigheid van je baby te inspireren om hun wereld te verkennen. 

Zing mee met Lovevery op Spotify

Muziek is goed voor het opbouwen van hersenen en het veranderen van stemmingen. Zet hem harder en dans de wiebelen uit of zet hem zachter en zet de toon om te slapen. Wat het tijdstip van de dag ook is, Lovevery heeft er een Spotify playlist voor gemaakt 

Zo zie je maar dat je met de kleinste en eenvoudigste activiteiten al je kindje kunt vermaken. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om je kleine te vermaken. Jut en Juul heeft namelijk een enorm breed aanbod aan kinderspeelgoed en veel meer! Neem een kijkje op onze website en ontdek de mogelijkheden.