Franky's Place

Alles en meer over wonen

Naar welke middelbare school gaan kinderen

Na groep 8 is het tijd voor de kinderen om naar de middelbare school te gaan. Dit is voor hen een spannende periode, omdat zij nieuwe vrienden gaan maken en ook veel informatie zullen binnenkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe leerstof, de route naar klaslokalen en de leerlingen waar zij mee om moeten gaan. Ook moeten zij omgaan met nieuwe ontwikkelingen die over de jaren gebeuren, zoals wanneer er bijvoorbeeld Ipads worden aangeschaft door middel van het ihp. Een ihp staat voor Integraal Huisvestingsplan, en hierin wordt besproken waar er in de toekomst door scholen wordt geïnvesteerd.

Waar moet je aan denken bij het kiezen

Elke school is in principe anders, en een kind moet zich natuurlijk wel op zijn/haar gemak voelen als degene naar de middelbare school gaat. Gelukkig zijn hiervoor open dagen, waarop je dus op je eigen gemak naar de school kan gaan en alles tentoongesteld wordt. Zo kan je bijvoorbeeld een les biologie volgen, of kijken hoe dingen gaan in de muziek klas. Dit kan een goede impressie geven voor als je nog geen totaalbeeld had over de school. Daarnaast zijn er nog kennismakingsdagen, waarin je met leeftijdsgenoten alvast leert samenwerken.

Overstappen als de school niet leuk is

Het kan zo zijn dat de school uiteindelijk toch niet iets is voor jou. Dit is natuurlijk niet erg, en vaak geven scholen daarom ook studenten de kans om van school te verwisselen als de leerling het echt niet naar zijn/haar zin heeft. Natuurlijk moet hiervoor wel eerst gesproken worden met leidinggevenden, want school moet voor iedereen eigenlijk een veilige omgeving zijn. Maak daarom ook vooral vrienden, zodat zij kunnen helpen wanneer je het even zwaar hebt. Op de middelbare school zal je een lange tijd zitten, en dus is het belangrijk dat je mensen hebt die er voor je zullen zijn.