Franky's Place

Alles en meer over wonen

Meningen over salvia nemorosa ‘caradonna’!

salvia nemorosa 'caradonna'

Ik ging op onderzoek en vroeg mensen over de paarse salie plant genaamd salvia nemorosa ‘caradonna’. De twist? Ik legde niet uit aan mensen dat het over de paarse salie plant gaat. Wat kreeg ik hierover te weten? In het kort, mensen wisten vaak niet wat het was. Dat snap ik compleet, het is een moeilijke naam en ik maakte het precies moeilijk. De mensen die het wel wisten vonden het een best wel leuke plant, natuurlijk hoor je mensen niet zo vaak klagen over planten, behalve als ze hooikoorts of zoiets hebben. Ik weet natuurlijk dat je hier bent voor meer informatie, dus die geef ik je!

salvia nemorosa 'caradonna'

Meer informatie over de plant

De paarse salie, veel makkelijker te onthouden. Hoewel weet je nog niet precies wat voor plant het is, is het iets speciaals? Reageert het speciaal aan de omgeving? Het antwoord is, de paarse salie doet zijn werk net zoals andere planten, zuurstof maken aan CO2. Hoewel is het voor de decoratie een erg mooie plant. Je kan ze vaak vinden op online en fysieke sites omdat ze niet zo zeldzaam zijn, maar iets hoeft niet zeldzaam te zijn om goed te zijn, anders zouden we zonder planten zitten!