Franky's Place

Alles en meer over wonen

Lasersnijden in oud Amsterdamse stijl

Lasersnijden in oud Amsterdamse stijl

 

brm-lasers-logoMijn ouders hebben nu een jaar of twee een eigen vakantiehuis, gewoon hier in eigen land. Het eerste jaar zijn ze vooral druk geweest met het verbouwen van het huis, want ik kan je vertellen dat het een grote bende was. Ik en mijn broers mochten ook helpen met het opknappen – maar het inslaan van muren en het eruit slaan van de keuken vonden we natuurlijk het allerleukst, daar konden we onze agressie mooi op botvieren. Voor ons is het sowieso leuk er te zijn, want hoewel mijn ouders er vaak in het weekend zitten, ga ik er zelf ook weleens doordeweeks heen, in mijn eentje. Ik ben schrijver, voor een maandblad bijvoorbeeld waarvoor ik artikelen bij elkaar schrijf, maar ik ben daarnaast ook bezig met een eigen boek. Dan is het heel fijn je terug te kunnen trekken daar, in alle rust en midden in de natuur. Ik heb er afgelopen week weer gezeten en aangezien ik niet voor de volle honderd procent altijd maar met schrijven bezig kan zijn, zoek ik ook altijd leuke dingen om daarnaast om handen te hebben. Mijn pa heeft van de verbouwing nog vele apparaten staan, die hij bijvoorbeeld voor een vaste tijd geleased heeft en nog steeds in zijn werkplaats aldaar heeft staan. Zo kan ik er nog steeds lasersnijden, iets wat ik al vaker zelf heb gedaan samen met mijn vader. Nu besloot ik mijn ouders met het lasersnijden te verrassen, want ze hebben me al twee jaar geleden gevraagd een bordje voor op het huis te maken, in een lettertype in oud Amsterdamse stijl. Aangezien ik schrijver ben denken ze altijd dat ik hier het meeste verstand van heb – en daar komt ook nog bij dat ik een minor typografie heb gestudeerd natuurlijk. Ik ging een prachtig bordje voor ze lasersnijden dat ik aan de voorgevel heb opgehangen.