Franky's Place

Alles en meer over wonen

Industriële stijl : De eigenschappen en mogelijkheden

Ruwe muren, zichtbare bakstenen, harsen, beton, misschien allemaal samen en in een loft. Het zijn de belangrijkste elementen van een interieurproject in industriële stijl.

Van huizen van beroemdheden tot restaurants tot hotels, de hoofdrolspelers hier zijn gerecyclede items, vintage meubels en machines die op de vloer rusten alsof ze geen plaats hebben, in lelijke omgevingen die magisch mooi zijn. Bovendien heeft de trend naar besparingen het voor onze verbeelding zeker gemakkelijker gemaakt om de industriële stijl binnen te gaan, beïnvloed door de fluctuerende economische crisis van de afgelopen decennia. En dus is het gerecycled, hergebruikt en het oude gerepareerd en het heet vintage. Alsof er een verlangen was om terug te keren naar iets uit het verleden dat spreekt voor authenticiteit en historisch erfgoed.

Oorsprong

Industrieel meubilair ontstond in de jaren vijftig in New York met het terugwinnen en hergebruiken van niet meer gebruikte ruimte die voorheen werd gebruikt voor kantoren, industrieën en zakencentra. Sindsdien zijn duizenden oude pakhuizen en pakhuizen geborgen en gebruikt als woonhuizen , waarbij ze de schoonheid van de fabrieken claimen. Het werd toen bekend door Amerikaanse films en televisieseries in deze kamers en ook door de opkomst van Pop Art. De industriële stijl vestigde zich langzaam in de metropolen om dan zelfs de kleinste lokale realiteiten te veroveren. Tegenwoordig, met de neiging om verdere exploitatie van het land te vermijden en met de daaruit voortvloeiende restauratie van ruimtes, nemen appartementen in industriële stijl aanzienlijk toe met bijvoorbeeld  industriële plafondlampen of metalen tafels.

Industriële lampen

Licht is erg belangrijk in dit type stijl omdat het helpt om de atmosfeer op te fleuren, aangezien elementen zoals metalen meubels optisch zwaar kunnen zijn. De bijdrage van natuurlijk licht , gefilterd door grote ramen en ramen met armaturen die esthetisch zo eenvoudig zijn, is essentieel. In feite is het erg moeilijk om het juiste licht te geven aan grote omgevingen, het is noodzakelijk om een ​​verlichtingsproject te creëren dat past bij de activiteiten die daar zullen plaatsvinden. Ten slotte kunt je op zoek gaan naar omvangrijke en grote lampen die direct licht in de kamer brengen en de industriële geest van de lofts in New York uit de jaren 50 behouden.

Staande lampen, industriële plafondlampen en schijnwerpers worden namelijk afgewisseld met het hangen aan de snaren waarvan de snoeren duidelijk zichtbaar moeten zijn om de conformatie van een fabriek perfect te onthouden.

Veelzijdigheid

Een industriële stijl gaat samen met elke andere decoratie en dat is precies een van de belangrijkste voordelen. Als je een marmeren open haard in een woonkamer hebt, zal deze niet botsen met zichtbare stenen, een metalen salontafel en industriële plafondlampen. Integendeel, deze anachronistische toon zal een heel bijzonder effect hebben in de woonkamer, een gevoel van warmte en welkom geven.