Franky's Place

Alles en meer over wonen

Ik wil een vlaggenstok kopen, maar welke?

Bedrijven en overheidsinstellingen gebruiken vlaggenmasten om hun vlaggen op te hangen, individuen gebruiken eerder vlaggenstokken. Tijdens evenementen bijvoorbeeld is het soms gewoonlijk om met vlaggen rond te lopen. Of het nu van je land, organisatie of met een slogan is. Echter is het soms moeilijk om degelijke vlaggenstokken te vinden. De goedkope van plastic breken meestal snel wanneer de vlag zwaar is, maar je wilt natuurlijk ook geen zware vlaggenstok kopen die je amper omhoog kan houden. Zodus is het belangrijk op zoek te gaan naar de vlaggenstok die bij je past, volgens je noden. Hieronder zetten we alles even op een rijtje.

De verschillende materialen

Vlaggenstokken moeten zoals eerder vermeld zeer sterk zijn. Daardoor is plastic eigenlijk geen goede keuze, zeker als je een lange vlaggenstok wilt. Aluminium is hierdoor een betere keuze. Dit materiaal is licht maar zeer stevig en kan lengtes tot wel 4 meter aannemen. Zeer geschikt dus voor stoeten of parades waarbij je wilt dat je publiek je vlag al ziet van in de verte. Er bestaan ook vlaggenstokken in hout, maar dit is wel wat zwaarder. Echter ziet het er wel zeer mooi uit voor officiële parades van landen of belangrijke organisaties. 

Kies je kleur

Hout wordt meestal niet gekleurd aangezien je net wilt dat het hout mooi zichtbaar blijft voor het publiek. Aluminium wordt eerder wel gekleurd, meestal standaard in poederwit. Zo blijft het materiaal goed bestand tegen alle soorten weersomstandigheden. Echter zijn andere kleuren ook steeds mogelijk zoals zwart, blauw, rood of andere kleuren die matchen met je vlag. Het is wel belangrijk goed op te letten dat de kleur van je vlaggenstok niet clasht of exact overeenkomt met je vlag. Dit neemt het pronkstuk, je vlag, weg van de aandacht en dit wil je natuurlijk ten alle koste vermijden. Het is zeker aan te raden informatie te vragen bij je handelaar vooraleer je vlaggenstok aan te kopen zodat je een perfecte match kiest voor je vlag.