Franky's Place

Alles en meer over wonen

Geen groene vingers? Leg kunstgras in de tuin!

Nu eens een bijdrage over een onderwerp dat misschien wat onverwacht komt voor iemand met vingers in alle kleuren – behalve dan groen. Vandaag wilde ik het over mijn tuin hebben, ook al mis ik dan groene vingers. Sterker nog, dat is juist de reden dat ik mijn lezers iets wil aanraden. Met kunstgras in de tuin hoef je namelijk helemaal geen groene vingers te hebben!

Hoe vaak ik het wel niet heb geprobeerd, er iets van te maken hier in mijn achtertuin. Al mijn pogingen bleken echter vruchteloos, spijtig genoeg, want het lukte me niet eens mijn gazon netjes te krijgen. Geloof me, ik heb er echt wel moeite in gestoken, heb zaadjes geplant en toen dat niet lukte heb ik zelfs geprobeerd een mat van gras te leggen. Ook die laatste variant bleek allereerst al niet aan te slaan en ten tweede niet goed om te onderhouden. Daarna heb ik het over een heel andere boeg gegooid en legde ik kunstgras in de tuin – en dat bleek een wondermiddel!

Het proces van het gras leggen

Je hebt helemaal niets aan onderhoud en eerlijk gezegd vind ik dat écht een rust bieden. Je hoeft het nooit te maaien, vanzelfsprekend, en het behoeft ook geen water. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat het gazon er het hele jaar door mooi bij ligt. Dat kun je van heel veel andere grasvelden echt niet zeggen, zeker niet met vorst in de grond. Mijn grasveld echter is het hele jaar door mooi en het groen om me heen maakt me vanzelf vrolijk. Onderstaand enkele foto’s van de website van GJ Floors, het bedrijf dat bij mij ook het kunstgras in de tuin heeft gelegd. Weliswaar betreft het hier niet mijn eigen achtertuin – want suf genoeg heb ik van het proces geen foto’s geschoten – maar je krijgt een aardige indruk van hoe gemakkelijk het is.

34

Allereerst moet alle begroeiing die er is verwijderd worden, totdat een aardegrond ontstaat.

37

Daarna wordt over het zand een blauw zeil gelegd en daar weer overheen komt het daadwerkelijke kunstgras zelf.

33

En zo is dan het uiteindelijke resultaat, een prachtig gazon van kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!