Franky's Place

Alles en meer over wonen

Een lichtstraat is essentieel voor een escheriaanse vormgeving

logo-small1In mijn woning heb ik een schitterende lichtstraat laten bouwen. Dit was het laatste puzzelstukje wat ik nodig had om mijn woning compleet te maken. Tenminste totdat ik het volgende verzin. Een lichtstraat is een echte toevoeging voor je woning. Het zorgt voor meer licht in je woning, in mijn geval in de keuken. Voor de mensen die niet weten wat een lichtstraat is, het is een aluminium frame met daarin een glazen raam. Het is tegenwoordig niet duur om het te laten inbouwen en het geeft je zoveel meer plezier. Bij de meeste lichtstraten worden net als bij kozijnen zonweringssysteem  gebruikt om de ruimte in de zomer koel te houden.

lichtstraat-Artie-2005-028-300x225

Het plaatsen van een lichtstraat

luxlight-03Eerst moet je de juiste raamframe kiezen. Bij de aanbouw of de bouw van een serre kun je kiezen voor een grote opening in het dak. In dit geval is het ideaal, omdat het dak in de meeste gevallen plat is. Mijn keuken gedeelte heeft ook een plat dak en ik wou daar veel licht in hebben, dus voor mij was dit een goede optie. Het plaatsen van een lichtstraat dient vakkundig gedaan te worden. Er moet tenslotte en gat in het dak gemaakt worden en de lichtstraat moet er perfect ingebouwd worden. Dit om eventuele lekkage te voorkomen. Het bedrijf die ik gebruikt heb bij het inbouwen van mijn lichtstraat is Lichtstraat Brabant. Zij hadden alles zeer vakkundig gedaan en de service was uitstekend. Hierdoor ben ik dus een promotor geworden van hun werkzaamheden.