Franky's Place

Alles en meer over wonen

Een industriële woonkamer creëer je zo!

Een industriële inrichting is een populaire woonstijl. Het wordt vaak gezien als een stijl die wat stoerder en groffer is. Het hoeft dan ook niet allemaal zo perfect en ‘glad’ te zijn. Zo vind je vaak robuuste meubels terug in een industrieel interieur, maar je kunt ook denken aan een ruw tafel- of keukenblad, stalen details. Bij een industrieel interieur wordt de focus gegeven aan verschillende materialen. Dat maakt de stijl zo uniek! Zo zijn leren details ook écht een kenmerk van een industriële stijl. Voor meer leren details kun je een kijkje nemen bij Lerengoederen

Combineer verschillende materialen

Zoals al eerder genoemd, gaat het in een industriële inrichting echt om de verschillende materialen. De basis van een industriële stijl wordt dan ook gevormd door de combinatie van staal en hout. Zo kan hout bijvoorbeeld goed terugkomen in kasten en bijzettafeltjes. Stalen frames doen het goed bij lampen. De ideale combi is bijvoorbeeld een tafel met stalen poten en een robuust houten blad! Een ander materiaal dat een industriële look geeft is leer. Je kunt natuurlijk denken aan een leren bank, maar je kunt ook focussen op de details. Je kan bijvoorbeeld een sierkussen een hoes geven met leerlook, maar je kunt ook de handgreepjes van je kasten vervangen door handgrepen van leer! Heb je plankjes aan de muur hangen? Ook hier kun je denken aan het toevoegen van stalen of leren plankdragers.

Gebruik verschillende kleuren

Naast verschillende materialen, doen verschillende kleuren het ook goed in een industrieel interieur. Ga bijvoorbeeld voor een neutrale kleur op de muur en vloer, en laat felle kleuren, of kleuren die meer opvallen, terugkomen in de details en accessoires van de ruimte. Met neutrale kleuren op de muur, hoef je niet alleen te denken aan lichte kleuren! Zo kun je best eens out of the box denken en bijvoorbeeld voor een groene kleur op de muur gaan. Groen past perfect in een industrieel interieur, vooral in combinatie met bruin, zwart en goud! Door de basiskleuren vrij neutraal te laten kun je een mooi industrieel meubelstuk er echt uit laten springen.

Vloer en verlichting

Als laatste nog wat ideeen voor de vloer en verlichting in de ruimte. Dé ideale vloer om je huis een industriële look te geven is namelijk een betonnen gietvloer. Beton geeft namelijk direct al de ideale industriële uitstraling!

Qua verlichting kun je juist heel simpel denken. Laat je verlichting zien! Je hoeft je lampen niet te verstoppen achter een lampenkap. Bij de industriële stijl kun je namelijk de kap helemaal weglaten of gaan voor een stalen frame! Een stalen frame zorgt ervoor dat je de lamp namelijk nog steeds kan zien. Kijk ook eens op internet voor leuke DIY’s voor dit soort lampen!