Franky's Place

Alles en meer over wonen

Een huis ontruiming simpel gemaakt

huis ontruiming

Ben jij verantwoordelijk voor een huis ontruiming en heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan zijn er een aantal tips die je op weg kunnen helpen. Huis ontruiming is een aparte klus die je goed voor moet bereiden maar het is te doen.

huis ontruiming

Waar moet het heen?

Het klinkt gek om hier mee te beginnen maar het is wel aan te raden. Waar moeten al die spullen heen die je wil ontruimen? Een huis ontruimen betekent dat je het volledig leeg gaat halen. Maar je kunt al die spullen niet zomaar op straat zetten. Het is dus belangrijk dat je zorgt dat je weet waar het naartoe moet. Gaat het naar de kringloop? Maak dan van te voren een afspraak en geef aan hoeveel spullen het ongeveer om gaat. Gaat het naar andere familieleden? Zorg dat ze het op het juiste moment komen ophalen. Misschien ga je het wel verkopen via social media? Houd er dan rekening mee dat je enige speling hebt omdat deze verkopen wel eens vertraging op kunnen lopen.

Bepaal wat je absoluut wil houden

In plaats van alle spullen doorspitten op zoek naar dingen die weg mogen kun je het beter andersom aanpakken. Ga er vanuit dat in principe alles weg moet en bepaal dan welke spullen je echt wil houden. Bijvoorbeeld omdat je ze gewoon in praktische zin nodig hebt. Of omdat ze emotionele waarde hebben. Alles wat daarbuiten valt, moet weg.

huis ontruiming

Zorg dat je hulp hebt

Huis ontruiming is een gigantische klus. Zeker als het gaat om een eengezinswoning en niet een kamertje of appartement dan kan je hier al snel dagen mee bezig zijn. Zorg dat je hulp hebt. Dit kan zijn van vrienden of familie die langskomen om te helpen maar er zijn ook speciale bedrijven die een ontruiming voor je kunnen uitvoeren.