Franky's Place

Alles en meer over wonen

Een dutje voor jouw viervoeter

Je wordt heerlijk uitgerust wakker. Omdat je toch een beetje hongerig bent en dorst hebt sta je op en loop je nog een beetje slaperig naar de keuken om wat te eten en te drinken. Je loopt een rondje buiten om helemaal klaar te zijn voor de rest van de dag. Eventueel kan je zelfs een stukje gaan rennen als je daar zin in hebt, in het park bijvoorbeeld. Door de energie die je hiervan krijgt kan je weer terug naar huis om de rest van de dag mee te maken. Rond de middag is het uiteraard weer tijd om wat te eten en te drinken en daarna kan je misschien weer even een beetje buiten lopen voor een frisse neus. Al snel breekt de avond aan en dus is het tijd voor het diner. Benieuwd wat de pot die avond schaft en of het zal smaken! Na een lekkere maaltijd kan je een beetje lui hangen in de woonkamer en vervolgens is het alweer tijd om te gaan slapen op jouw heerlijke hondenkussen!

 

Goede nachtrust

Als baasje wil jij natuurlijk het beste voor je hond. Hierin speelt nachtrust een belangrijke rol. Niet iedereen realiseert zich dit altijd, maar huisdieren hebben hun slaap net zo hard nodig als mensen. Bij mensen is het vooral belangrijk dat je op een goed matras ligt of misschien zelfs een boxspring hebt. Bij honden is het belangrijk dat zij op een comfortabel hondenkussen of in een goede mand liggen. Hiervoor moet je op een paar specifieke punten letten om ervoor te zorgen dat jouw hond ’s nachts net zo lekker kan dromen als jij of ook op de zondagmiddag even een dutje kan doen tijdens het kijken van een film of sportwedstrijd. 

 

Het juiste product

Om dit te bereiken is het belangrijk om te weten of jouw hond een hondenkussen of -mand moet hebben. In principe maakt het verschil hierin niet veel uit, zolang jouw hond er maar op een comfortabele manier op kan liggen. Tegenwoordig zijn de hondenkussens zo goed ontwikkeld, dat deze perfect aansluiten op het lichaam van jouw hond, dit wordt ook wel een orthopedisch hondenkussen genoemd. Door het schuim aan de binnenkant van het kussen, wordt de vorm elke keer weer perfect aangepast aan het lichaam van jouw hond. Sommige hondenkussens zijn tevens zelf verwarmend, waardoor ze altijd de juiste temperatuur voor jouw hond zullen hebben. Dit is vooral in de koudere maanden erg fijn voor de hond. Zorg er vooral bij de grotere honden ook voor dat jouw nieuwe hondenkussen een anti-sliplaag aan de onderkant heeft. Dit zal voorkomen dat deze gaat schuiven wanneer jouw trouwe viervoeter een dutje wil gaan doen!