Franky's Place

Alles en meer over wonen

Een aantal tips voor het kiezen van nieuwe terrastegels

Cemento

Ga je een nieuw terras leggen? Dan ben je vast al aan het kijken naar de terrastegels die je gaat gebruiken. Echter kan het nog best lastig zijn om de juiste aan te schaffen. Het is wel raadzaam om goed de tijd te nemen om de juiste terrastegels te vinden. Het kan namelijk het gehele beeld van je tuin, en zelfs je huis sterk beïnvloeden. En daarom vonden wij het een goed idee om hier een artikel over te schrijven. Lees dus vooral even verder, en laat je inspireren.

buiten vloer

Hier let je op

Uiteraard is het altijd belangrijk om met de uitstraling rekening te houden. Er zijn talloze stijlen waaruit je kunt kiezen, en het hangt ook af van je woning wat er mooi uitziet. Het is altijd goed om je te laten adviseren door een expert. Dit kan door je leverancier, maar ook door een externe adviseur. Houd er rekening mee dat sommige tegels trendgevoelig zijn. DIt is belangrijk om rekening mee te houden.

hardsteen

Er zijn dus veel mogelijkheden wat betreft het materiaal. Denk aan natuursteen, maar ook keramiek wordt veel gebruikt. Tevens is de grootte heel belangrijk van je tegels. Je kunt voor grotere tegels kiezen, maar ook veel mensen kiezen voor kleinere tegels. Sommige groottes kun je in bepaalde situaties ook beter vermijden. Denk aan grote tegels in kleine tuinen. Dit zorgt ervoor dat het resultaat niet goed zal zijn, wat natuurlijk erg zonde is.