Franky's Place

Alles en meer over wonen

De voordelen van een groendak in Haarlem

dakdekkersbedrijf-293-195Het wordt de laatste tijd in Nederland steeds populairder om te kiezen voor een zogenaamd groendak, in plaats van bijvoorbeeld voor een dak met dakpannen of een andere vorm van dakbedekking. Hoewel ook een rieten dak een natuurlijke uitstraling met zich meebrengt, overtreft dit de voordelen van een groendak niet. Wist u bijvoorbeeld dat uw rioolstelsel met zestig tot tachtig procent minder belast wordt met een groendak? Onze dakdekkers kunnen u helpen bij het plaatsen en onderhouden van een groendak, zodat u de voordelen van een groendak in Haarlem zelf kan ervaren! Wilt u meer informatie? Neem dan ook eens contact op met de haarlemdakdekkers.nl.

Voordelen van een natuurlijk dakDakdekker-bedrijf-Logo-Homepage

De voordelen van een groendak lopen sterk uiteen, van bijvoorbeeld de belasting van het rioolstelsel in uw woning, tot de vermindering van het Urban Heat Island Effect (UHI). Om te beginnen zorgt een groendak voor een lagere temperatuur in uw woning, wat in de zomermaanden tot wel vijf graden kan schelen ten opzichte van andere vormen van dakbedekking. Dit komt doordat het natuurlijke dak minder warmte observeert. Verder zorgt een groendak voor het filteren van verschillende giftige stoffen uit de lucht die uw woning probeert binnen te komen via uw dak. Naast deze voorbeelden gaan de voordelen van een groendak nog veel verder! Een erkende dakdekker kan u hier meer over vertellen.

Kosten van een groendakWorkers installing roofing felt with heat

De prijzen voor het laten plaatsen van een groendak hangen vanzelfsprekend sterk van de situatie af, waarin u het natuurlijke dak wilt plaatsen. Zo zal het relatief gezien goedkoper worden, naarmate het oppervlak van uw dak toeneemt. Een groendak is over het algemeen duurder dan andere vormen van dakbedekking, zoals dakpannen of PVC.