Franky's Place

Alles en meer over wonen

De ultieme game computer

Videogames spelen is een hobby die ook steeds meer volwassenen gewoon houden. De twintigers en dertigers van nu zijn opgegroeid met videogames en sindsdien is de technologie gigantisch vooruitgegaan. Er zijn games waar je hele werelden kunt ontdekken en die zeer realistisch zijn. Maar om deze games te spelen heeft ook de hardware waarop we spelen grote stappen vooruit moeten maken. Zeker game pc’s zijn tegenwoordig niet alleen ontzettend krachtig maar ook nog eens zeer stijlvol. In dit artikel bespreken we hoe je de ultieme game computer kunt aanschaffen.

Zelf bouwen, samenstellen of kant en klaar

Er zijn in principe drie manieren om een game computer aan te schaffen. Zo kun je een computer gewoon kant en klaar kopen bij bijvoorbeeld de mediamarkt, maar ook zelf de onderdelen van je computer samenstellen. Het samenstellen van een eigen computer is in de afgelopen jaren een stuk populairder geworden. Je kunt een game computer samenstellen en daarna laten bouwen door verschillende bedrijven. Vaak kun je vandaag je computer samenstellen en deze morgen al in huis hebben. Maar het is ook een mogelijkheid om je computer helemaal zelf te bouwen en dus alleen de onderdelen te bestellen. Voor veel mensen is het bouwen van een computer ook een hobby.

Belangrijkste onderdelen

Maar wat zijn nu precies de belangrijkste onderdelen van een computer? Een computer is natuurlijk altijd een geheel van verschillende onderdelen en alles moet goed functioneren. Maar voor veel gamers zijn de belangrijkste onderdelen de processor en de videokaart. Deze bepalen voor een groot deel wat voor games je kunt spelen en op welke settings je kunt spelen. Daarnaast is ook een goede koeling belangrijk. Als je graag een hele stille computer wilt dan kun je beter kiezen voor een waterkoeling. Sinds een aantal jaar is het steeds populairder geworden om computers met een glazen zijwand te nemen. Met een glazen zijwand kun je in de computer naar de onderdelen kijken en deze verlichten met RGB-verlichting.

Details

Een fantastische game pc mak je af met de details. Zorg ook dat je een goede monitor hebt met 144hz en ook dat je de juiste kabels hebt. Een goede displayport kan best verschil maken. Ook is kabelmanagement belangrijk wanneer je je computer wegzet. Om je computer setup helemaal stijlvol te krijgen wil je niet dat er overal losse kabels hangen. Een fantastische game computer kan best wat geld kosten maar dan kun je ook vele jaren vooruit.