Franky's Place

Alles en meer over wonen

De sterrenhemel door de lichtkoepels

Het is mijn uitdagende plan om voor alle kamers in dit huis lichtkoepels aan te brengen, voor mijn doen ambitieus want ik heb zelf nog geen ervaring met dit soort werkzaamheden. Gelukkig leer ik snel en heb ik een goed beoordelingsvermogen. De eerste feiten zitten me al mee, namelijk dat lichtkoepels echt heel betaalbaar zijn – veel meer nog namelijk dan ik oorspronkelijk verwachtte – en bovendien dat het dak toch in z’n geheel vernieuwd dient te worden. Bovenal, ik heb een plat dak want ik kocht een bungalow – als je hier géén gebruik van zou maken, dan zou het onverstandig zijn. Alleen al omdat het je op je energierekening scheelt natuurlijk, en behoorlijk ook! Je kunt natuurlijk wel nagaan dat als je natuurlijk licht gebruikt in plaats van artificieel licht je er veel aan hebt. Niet alleen is het dus goedkoop en voor je energierekening bovendien echt goedkoper maar ook word je er een gezonder mens van. Wakker worden met het natuurlijke licht is namelijk echt heel goed voor je, en niet zomaar natuurlijk maar met een reden. Je houdt je gemakkelijker aan je biologische ritme en dat is op allerlei fronten aan te raden. Wat bovendien ook nog eens echt heel fijn is, is dat je in bed kunt liggen in de avond en je nog eens om kunt draaien om de sterrenhemel boven je te zien in dit soort lichtkoepels. Zonder licht binnen kun je heel goed naar buiten kijken en het stelt ontzettend gerust te weten dat al die sterren daar boven je schijnen, niet te vergeten wat een mooi en romantisch zicht het is. Nu ik toch het dak aan moet pakken en het dien te bekleden met een nieuwe laag bitumen, neem ik die lichtkoepels dus direct ook mee.