Franky's Place

Alles en meer over wonen

De manier waarop inbrekers te werk gaan

Inbrekers zijn niet de geniale personen uit films zoals Oceans Eleven, ze zijn meer zoals de inbrekers uit Home Alone. Ze zijn op zoek naar kansen en wanneer het zich voordat slaan ze toe. Een slotenmaker Den Haag verteld dat veel inbraken voorkomen kunnen worden als mensen maar op hun hoede zijn.

Laten we als bijvoorbeeld de huiseigenaar nemen dat zijn hond gaat uitlaten maar doet de deur niet op slot. Op dit moment kan er een inbrekers in de buurt zijn die dan toeslaat. Ze rijden meestal rond en zijn op zoek naar kansen. Ze willen snel naar binnen en snel weer eruit. Een deur dat niet op slot is flipperen ze binnen een seconden open. Ze zijn dan weg binnen 5 minuten. De reden hiervoor is dat ze gepakt kunnen worden als ze te lang buiten sta. Een zelfsluitende slot kan een oplossing zijn en dit kan door een slotenmaker Den Haag geplaatst worden.

Een bekende gedachte is dat inbrekers toch binnen kunnen komen, want ze forceren het slot of slopen het of openen het met een naald of speld. Niet alle inbrekers kunnen deze dingen maar we gaan voor het argument ervan uit dat ze allemaal met een tandenstoker het slot kunnen open forceren. Toch zullen ze het in 90 procent van de gevallen niet wagen, want het neemt tijd in beslag. In die tijd kan politie voorbijrijden of een van de buren kan ze zien en de politie bellen.

Inbrekers willen snel naar binnen en zoeken daarom naar zwakke punten, zoals een deur, raam of een garagedeur dat niet op slot is. Als de hele huis goed op slot zit gaan de inbrekers verder naar de volgende huis, want er zijn genoeg mensen die hun deuren of ramen vergeten op slot te doen. Wil je goede sloten en betere beveiliging tegen inbraak? Bezoek dan een van de onderstaande websites.