Franky's Place

Alles en meer over wonen

De heetste trends in houten vloeren voor 2023 

Als je van plan bent je huis dit jaar aan te pakken, is een houten vloer een geweldige optie om te overwegen! Niet alleen is het esthetisch mooi en tijdloos, maar het is ook ongelooflijk duurzaam en gaat lang mee. Maar wat zijn de grootste trends op het gebied van houten vloeren? Laten we eens kijken naar enkele van de populairste opties waar huiseigenaren dit jaar voor kiezen. 

Grijs is koning 

Grijs is de laatste tijd helemaal in als het gaat om woninginrichting. Grijze houten vloeren geven een strak modern accent dat past bij elke stijl en kleurenpalet. Bovendien verbergen grijze vloeren vuil en haren van huisdieren beter dan andere kleuren, waardoor ze een ideale keuze zijn voor drukke huishoudens met veel loopverkeer. 

Bredere planken 

Brede planken worden steeds populairder nu huiseigenaren een meer authentieke uitstraling in huis willen. Brede planken geven een rustieke uitstraling terwijl ze er toch gepolijst uitzien. Ze bieden de mogelijkheid om de natuurlijke schoonheid van de houtnerf te laten zien door langere planken te gebruiken zonder al te veel herhaling in het patroon. Ze zijn er in verschillende soorten, breedtes en afwerkingen, zodat je de perfecte stijl voor je huis of bedrijf kunt vinden. Deze planken kunnen daarnaast door hun lengte en breedte ook kleinere ruimtes groter doen lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. 

Teruggewonnen houten vloeren 

Vloeren van teruggewonnen hout zijn perfect voor mensen die iets unieks en milieuvriendelijks in huis willen. Teruggewonnen hout wordt gemaakt van gerecyclede houtmaterialen. Het is een milieuvriendelijke optie omdat het anders als afval zou worden weggegooid. Bovendien zijn geen twee stukken teruggewonnen hout precies hetzelfde, zodat je kunt garanderen dat je ruimte een unieke uitstraling krijgt!  

Of je nu op zoek bent naar iets rustieks of moderns; Er is zeker een trend in houten vloeren die bij jouw stijl past! Grijs is dit jaar nog steeds één van de populairste keuzes, maar bredere planken en teruggewonnen hout winnen ook aan populariteit vanwege hun aparte uiterlijk. Waar je ook voor kiest, je zult via www.martijndewitvloeren.nl zeker iets vinden dat perfect bij jouw huis past!