Franky's Place

Alles en meer over wonen

Asbest laten verwijderen

Asbest laten verwijderen

4 redenen om vandaag nog de asbest in je woning te laten verwijderen

Asbest, ooit geprezen om zijn isolerende en oersterkere eigenschappen en veelvuldig gebruikt in de bouw, is nu een berucht materiaal vanwege de ernstige gezondheidsrisico’s die het met zich meebrengt. Als je vermoedt dat jouw huis asbest bevat, is het niet langer een kwestie van uitstel. We geven je hier 4 dwingende redenen waarom alle soorten asbest laten verwijderen uit jouw woning bij wijze van spreken vandaag nog zou moeten gebeuren.

1. Gezondheidsrisico’s

Asbestvezels kunnen bij inademing leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder longkanker, asbestose en mesothelioom. Het risico op deze aandoeningen neemt toe naarmate de blootstelling aan alle soorten asbest langer duurt. Het verwijderen ervan vermindert aanzienlijk de kans op deze potentieel fatale ziekten.

2. Wet- en regelgeving

In veel landen en regio’s is het verwijderen van asbest strikt gereguleerd. Het niet naleven van deze voorschriften kan leiden tot juridische consequenties en boetes. Door de asbest in jouw woning te laten verwijderen, zorg je ervoor dat je voldoet aan de wet- en regelgeving.

3. Waarde van je woning

Het aanwezig zijn van eigenlijk alle soorten asbest kan de waarde van jouw woning aanzienlijk verminderen. Potentiële kopers worden vaak afgeschrikt door de wetenschap dat er asbest aanwezig is vanwege de gezondheidsrisico’s en de kosten van mogelijke verwijdering. Het laten verwijderen van asbest kan dus een investering zijn in de waarde van jouw onroerend goed.

4. Veiligheid van je dierbaren

Als je in je huis samenwoont met familieleden, kinderen en/of huisdieren, is het beschermen van hun gezondheid natuurlijk topprioriteit. Asbestvezels kunnen zich in de lucht verspreiden en leiden tot potentieel schadelijke blootstelling. Door de asbest te laten verwijderen, creëer je een veiligere leefomgeving voor jouw dierbaren.

Niet uitstellen!

We zeggen het nog maar een keer: asbest laten verwijderen uit jouw woning is geen kwestie van uitstel! Het is noodzakelijk voor de bescherming van jouw gezondheid, de naleving van wet- en regelgeving, het behoud van de waarde van je woning en de veiligheid van je dierbaren. Ook niet ongevaarlijk: legionella! Lees dit blog over legionella in huis voorkomen.