Franky's Place

Alles en meer over wonen

Wat zijn de stappen om een ​​energielabel aan te vragen?

Energielabels geven u direct een overzicht van de energie-efficiëntie van uw pand. Wilt u weten hoe energiezuinig uw pand is? Daarna raden we je aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met het Energielabel Bureau. Maar wat zijn de verschillende stappen die nodig zijn om tot zo’n label te komen? De eerste is al opgemerkt, maar dit artikel beschrijft andere stappen. Lees verder om te zien welke stap elk is.

Vind een energieconsulent

Het vinden van een energieadviseur is een van de stappen die u zeker moet nemen. Het is bekend dat energieadviseurs het erg druk hebben. Als u een deadline heeft voor het aanbrengen van een energielabel kantoor, dient u daar rekening mee te houden. Maak vooraf een afspraak met een energieadviseur om teleurstelling te voorkomen. In de meeste gevallen kan het energielabel bureau je in contact brengen met een energieadviseur. Er zijn verschillende bedrijven die dergelijke diensten aanbieden, dus het is een goed idee om verschillende aanbiedingen aan te vragen en te vergelijken. Zo kun je ook besparen.

Alle documenten in huis in orde

Als de energieadviseur langskomt, moet u ervoor zorgen dat u thuis bent als hij de keuring uitvoert. Daarnaast heeft hij ook alle relevante documenten van de woning nodig zodat een nauwkeurig onderzoek kan worden uitgevoerd. Hij wil standaarddocumenten van het huis zien, zoals bouwtekeningen. Tot slot herkent en registreert een energieadviseur de energie-efficiëntie van uw woning. Het is dan de bedoeling van hem een ​​kopie van het energielabel te ontvangen. Heeft u geen tijd om een ​​energieadviseur te zoeken, dan kunt u dit doen bij een energielabel bureau.