Franky's Place

Alles en meer over wonen

Wat te doen als je geen woning kan vinden

Op het moment dat je graag wilt verhuizen dan ga je natuurlijk eerst zoeken naar een woning. In de tijd van nu is dat niet meer zo eenvoudig als dat eerst was. Al hoewel de prijzen momenteel aan het dalen zijn, ervaren we toch dat er meer vraag dan aanbod is in de woningmarkt. Dit kan voor de verkoper gunstig zijn, echter voor de koper niet. Ze kampen vaak met hoge huisprijzen en de beschikbaarheid van woningen. Met het te kort in de bouw merken we dat de komst van nieuwe woningen ook nog niet zo super snel gaat. Er komen toch steeds meer nieuwbouw woningen op de markt. Maar is dat wel wat je wilt? 

Waar kan je zoeken?

Als je gaat zoeken naar een woning, kom je al snel bij de bekende platforms uit zoals Funda. Door dat dit platform veel bezocht wordt door de mensen die een woning zoeken, kan het ook zo zijn dat de woningen snel weg zijn. Om die reden is het wellicht een idee om naar huizen die niet op funda staan te kijken. Hierdoor verlaag je als het ware de concurrentie voor jezelf en maak je op een langere periode meer kans op een woning.

Je hebt ook andere manieren om een woning te zoeken. Wellicht ken je iemand in je omgeving die gaat verhuizen. Als dit het geval is, kan je met deze persoon rond de tafel om te bespreken wat er mogelijk is. Als het huis en de afspraken goed bevallen, kan het zo zijn dat je binnen no-time een woning hebt. Dit is een funda alternatief die je kan helpen een woning te bemachtigen.

Doe goed onderzoek

Voordat je in een woning trekt, wil je wel zeker weten dat alles goed is aan het huis. Als je dan eindelijk een huis gevonden hebt, dan is het erg vervelend als dit niet blijkt te zijn dan hoe je dat verwacht had. Dit kan veel tijd en geld kosten. Moeten er dingen opgeknapt worden? Dan is het handig om dit van tevoren te weten zodat je niet voor verrassende kosten staat. Het is dus een aanrader om eerst goed onderzoek te doen naar een woning voordat je uit enthousiasme een verkeerde beslissing maakt. Je kan beter voorkomen dan genezen, dus is het handig dat je exact de staat van de woning weet voordat je deze gaat kopen of huren.