Franky's Place

Alles en meer over wonen

Met een overkapping geniet je lang van je tuin

overkapping

Het is natuurlijk eigenlijk heel jammer dat we maar zo weinig buiten kunnen zitten in Nederland. Het liefste zou je ook in de herfst en zelfs de winter in je tuin willen hangen. Met een degelijke overkapping is dat mogelijk. Want een overkapping is als een soort verlengstuk van je woning. Je kunt eronder schuilen en je kunt eronder zitten, zonder dat regen een probleem is. Het is een droog plekje in de tuin ook op die vervelende Hollandse dagen.

overkapping

Soorten overkappingen

Een klein afdak boven de voordeur is natuurlijk wel iets anders dan een volledige serre. Er zijn een heleboel soorten overkappingen om uit te kiezen en het is goed om vooraf te bepalen wat je nu precies wil. Als er bijvoorbeeld vaak veel wind staat in je tuin dan is alleen een kleine overkapping boven je hoofd misschien niet voldoende. Dan kun je denken aan een uitbouw in de vorm van een serre of een tuinkamer. Ook kun je aan de zijde van de overkapping windschermen plaatsen om te voorkomen dat je helemaal nat regent omdat de wind van de zijkant komt.

Is dat niet ontzettend duur?

Gek genoeg denken mensen vaak dat een overkapping de hoofdprijs kost. Maar dat is dus helemaal niet waar. Je kunt al voor zeer redelijke bedragen een overkapping aanschaffen. Bovendien is het wel opmerkelijk als je bedenkt dat je jaren plezier kunt hebben van die overkapping. Is het dan nog steeds zo duur of is het gewoon een goede investering in een comfortabel leven op jouw manier? 

__________________________________