Franky's Place

Alles en meer over wonen

Huisdierenverzekering vergelijken heeft dat zin?

Net als voor elke andere verzekering heeft een huisdierenverzekering vergelijken zin. Wanneer je een huisdierenverzekering wilt vergelijken kun je dat het beste doen op de onafhankelijke website van Overstappen.nl. Zij vragen geen geld voor het vergelijken, maar ontvangen van elk contract dat wordt afgesloten of overgesloten een vast bedrag van de verzekeraar. Dat bedrag is voor elke verzekering en elke verzekeraar hetzelfde. Je bent dus helemaal vrij om die verzekeraar te kiezen die jezelf wil. Overstappen.nl zal niemand aanbevelen en geeft ook niemand een speciale aanbeveling. Let bij het vergelijken van een huisdierenverzekering op de voorwaarden die in de polis staan en bekijk:

·         Wat wordt de maandelijkse premie

·         Wat is het eigen risico dat je betaalt per maand

·         Hoeveel % van de kosten krijg je terug

·         Wat wordt precies vergoed

·         Wat wordt zeker niet vergoed

Wanneer dit duidelijk is, kun je een goed vergelijk maken

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Tegenwoordig hebben veel mensen een huisdier, vooral een hond of een kat. Een huisdier kan ziek worden of een ongeluk krijgen. Dan ga je natuurlijk met je huisdier naar een dierenarts of bij een ongeluk naar een dierenspecialist. Een dierenarts werkt niet voor niets en de kosten kunnen best hoog oplopen. Wanneer je genoeg geld hebt om te besteden is dat geen enkel probleem. Zo niet, dan kun je het beste een huisdierenverzekering afsluiten. Zo weet je zeker dat een deel van de kosten wordt vergoed. Je kunt huisdierenverzekeringen met elkaar vergelijken op Overstappen.nl. Zo zie je direct wat de kosten voor een huisdierenverzekering zijn en wat je hiervoor vergoed krijgt. De kosten voor een basis dierenverzekering voor een kat ligt tussen de € 10 en € 25 per maand. Voor een hond betaal je tussen de
€ 20 en € 40.

Vergelijken van dierenverzekeringen loont

Het vergelijken van dierenverzekeringen loont zeker. Elke verzekeraar heeft namelijk andere voorwaarden. Zo is bij de ene verzekering het eigen risico 20% terwijl bij de andere het eigen risico wel 50% bedraagt. Dit scheelt natuurlijk ook in premiekosten. Door het vergelijken van de premie, het eigen risico, het percentage van het bedrag dat wordt uitgekeerd en de behandelingen die worden vergoed (of niet) vind je de verzekering die bij jou en je huisdier past. Door ook de voorwaarden goed te lezen kom je in elk geval niet achteraf voor verrassingen te staan. Zo zorg je ervoor dat jouw huisdier de beste behandeling krijgt tijdens ziekte of bij een ongeluk.