Franky's Place

Alles en meer over wonen

Hoe ga jij om met een tegenvaller?

Soms zit alles mee. En soms heb je van die dagen dat niets goed lijkt te gaan en dat je tegenslag na tegenslag hebt. Dat kan soms heel erg frustrerend werken en dan weet je gewoon niet meer hoe je het goed kan aanpakken. Maar er zijn manieren om jezelf aan te leren om altijd goed met een tegenslag om te gaan. Het lijkt soms echt alsof het niet beter kan worden, maar dat wordt het uiteindelijk allemaal wel. Net als deze pandemie. Er lijkt soms geen einde aan te komen, maar er is altijd licht aan het einde van de tunnel. En de ene keer zie je het heel snel. Soms moet je een heel lang pad bewandelen voordat je bij het licht komt. 

 

Tegenslag in een voordeel ombuigen

Soms lijkt het net alsof je maar gewoon beter terug in bed kan gaan liggen, kan gaan slapen en hopen dat het snel morgen wordt. Een dag kan zo tegenvallen. Alsof je elk moment een letselschade advocaat Zwolle, Alkmaar of welke stad dan ook, in de armen moet nemen. Onhandig zijn, ja dat zijn we soms allemaal. Maar soms dan lijkt het net alsof jouw lichaam het express doet en alles tegen zit. Die dagen willen we dan ook zo snel mogelijk door komen zodat we de volgende dag met een frisse start kunnen beginnen. Maar hoe zorg je er voor dat je de dag alsnog goed kan afsluiten en dat de volgende dag geen vervolg wordt van deze vervelende dag?

 

Welke stappen om het altijd goed af te sluiten?

Wanneer een dag tegen zit kan je hier heel chagrijnig van worden en voelt alles als een tegenslag. Wanneer je in de middag merkt dat het zo'n dag is, vaak merk je het al vroeg in de ochtend. Zorg dan dat je jezelf beloond einde van de dag. Denk bijvoorbeeld aan jouw lievelingseten bereiden zodat je dat kan eten. Jezelf op iets lekkers trakteren zoals een lekker toetje wat je erg lekker vindt, of gewoon een reep chocola. Dat dieet, dat kunnen we vandaag wel even vergeten want je verdient dit.

Maar om te zorgen dat morgen niet weer zo'n dag wordt, is het goed wanneer je lekker op tijd naar bed gaat en voldoende rust pakt. Zeg ook tegen jezelf dat morgen weer een goede dag wordt en je er tegen aan gaat. Zeg dit ook als je opstaat. Wij weten zeker dat de volgende dag dan veel beter gaat dan de dag die zo vervelend ging.