Franky's Place

Alles en meer over wonen

Gashaarden: meer veiligheid en gezelligheid voor het huis

Met de komst van de winter een goede optie om jouw huis warm en gezellig te houden zijn de gashaarden. Ze maken ook deel uit van de decoratie in elke omgeving, zowel binnen als buiten, waardoor ze meer gehumaniseerd en uitnodigend zijn. Omdat ze geen brandhout en alcohol nodig hebben, produceren aardgashaarden minder afval en zijn ze bovendien efficiënter en zuiniger. Maar het is noodzakelijk om bij de installatie van jouw haard rekening te houden met een aantal zaken, zoals kostenvoordeel en veiligheid.

Ontdek hieronder de belangrijkste voordelen van het kiezen van een gashaard. Bekijk ze eens!

Hoe een gashaard werkt
De werking van deze haarden is gebaseerd op technologie die een grotere efficiëntie van het gebruik voor verwarming mogelijk maakt.

Een van de belangrijkste voordelen van deze haarden is dat ze het werk van het kopen, opslaan, behandelen en schoonmaken van brandhout en as als gevolg van het gebruik ervan vermijden.

Hun verwarming is ook gegarandeerd met de eenvoudige activering van een knop. Aan de andere kant zijn aardgasinstallaties bijna overal in huis mogelijk, waardoor er meer keuze is voor de installatie van de apparatuur.

Zonder schoorsteen neemt het rendement van de verwarming toe, omdat de warmte niet kan ontsnappen en ze zich voordoen als een gezondere oplossing, waardoor het risico van vervuiling door de uitstoot van restrook die ontstaat bij het gebruik van traditionele haarden afneemt.

Voordelen van het gebruik van een gashaard
Verantwoordelijk voor een vlam met meer kwaliteit, biedt het aardgas een reeks voordelen, waaronder de veiligheid en de kosten-batenverhouding van dit model van open haard, aangezien het niet nodig is om hout of alcohol te gebruiken voor de verlichting, waardoor het rendement van de verwarming wordt verhoogd.

De uitbundigheid van de vlam die aardgas produceert is uniek, het is sterk en bovendien schoner en zuiniger dan brandhout of alcohol.

Er zijn twee modellen van aardgashaarden. De eerste is de lineaire, met vulkanisch gesteente dat de warmte vasthoudt en de plaats langer warm houdt. Het tweede model heeft vuurvaste keramische lijnen. De brandstof die in beide modellen wordt gebruikt is aardgas, dat zuiniger, praktischer en veiliger is.

Gashaarden zijn praktische en duurzame oplossingen voor verwarming in de winter
Een ander voordeel is dat aardgas minder vervuilend is – ondanks dat het een fossiele brandstof is zoals olie, is het schoner en zuiverder omdat het ongeveer 89% methaan in zijn samenstelling heeft. En omdat het lichter is dan lucht wordt het sneller verspreid in de atmosfeer.

Open haarden staan garant voor elegantie en verfijning in zowel binnen- als buitenomgevingen en we zien dit gebruik steeds vaker terug in de residentiële markt. Aardgas is de oplossing om een constante en veilige vlam te garanderen.Bron: Graveka